Kerstmis is een feest voor iedereen, niemand zou alleen moeten zijn

Toen Wouter op het idee kwam op de 1e kerstdag een kerstlunch te organiseren waren we direct enthousiast.

Hoewel Kerstmis een feest zou moeten zijn voor iedereen, zijn er ook mensen die erg tegen deze dagen opzien. Het zou toch mooi zijn als wij een aantal van hen een plezierige en onvergetelijke kerstmiddag zouden kunnen aanbieden.

De voorbereidingen werden snel opgepakt

Vrijwilligers, voor de begeleiding van onze gasten, de bediening en de keuken vonden het fijn ook een steentje te kunnen bijdragen en hoe leuk zou het zijn dat ook zij tussen de gasten zouden aanschuiven aan tafel.

Op zoek naar een muzikale omlijsting bleek gezien deze bijzondere dag niet eenvoudig. Op straat kwamen wij Eric tegen, een muzikant die Amersfoort in zijn hart heeft opgesloten. Bij zijn gitaarspel heeft menigeen al eens stil gestaan in de winkelstraten waar hij optreedt. Hij was direct enthousiast toen wij hem voor de kerstmiddag uitnodigden.

Marten, de souschef in de keuken van het Stadscafé, bedacht een voortreffelijk kerstmenu van maar liefst 4 gangen; met de verwachting dat er voor 65 man geserveerd zou moeten worden een hele uitdaging voor hem en zijn team.

Een flyer/uitnodiging werd snel gemaakt en verpreid via Sytske Stoop (mantelzorgcoördinator bij Indebuurt033) en Gea Hogenbirk (o.a. De Buurtkamer). Via eigen bestanden uit eerdere activiteiten werden de uitnodigingen verspreid via e-mail en werden anderen persoonlijk via de telefoon benaderd.

Niet iedereen kon, waren al uitgenodigd door familie of kregen zelf bezoek. Anderen waren alleen, hadden niets geregeld en waren direct enthousiast. Hoe mooi kon het zijn, laten wij nu juist voor hen deze kerstmiddag in gedachten hebben.

1E KERSTDAG, Samen met Kerst aan tafel

De laatste instructies werden doorgenomen met de vrijwilligers. Met de tafelindeling werd rekening gehouden dat de vrijwilligers zich tussen de gasten zouden mengen.

André, 1 van onze vrijwilligers, ging met zijn auto op pad om een aantal gasten op te halen.

Even voor 14:00 uur kwamen de eerste gasten binnen, de uiteindelijk bedachte tafelindeling zou zich zo bleek vanzelf regelen. Onze gasten zochten een plekje aan tafel en de sfeer zat er al direct goed in. Iedereen had het naar hun zin, veel gesprekken aan tafel; één en al gezelligheid.

De keuken draaide al op volle toeren en de 1e gang werd opgediend. Gerookte eendenborst, wat een smaakexplosie. Dit beloofde nog heel veel goeds.

Na dit voorgerecht, volgden nog een tusengercht (wijting), het hoofdgerecht (hertenrugfilet) en het nagerecht, in afwijking van de menukaart, een ijsgerecht waarin bietjes verwerkt waren.
Onze gasten zullen het beamen ook deze gerechten waren culinaire hoogstandjes.

Tussendoor pakte Eric zijn gitaar en zette voorzichtg Stille nacht, heilige nacht in. Er werd al direct meegezongen, een reden te meer voor een herhaling. Iedereen zong met volle borst mee.

Met z’n vijfenzestigen met Kerst aan tafel, een meer dan heerlijke lunch en veel gezelligheid. Een complimentje aan onze vrijwilligers, in de keuken en de bediening is hier wel op z’n plaats.

Ook aan deze bijzonder geslaagde kerstmiddag kwam weer een eind. Tevreden, nog gezellig nakeuvelend werden onze gasten bij vertrek geholpen bij het vinden van hun jassen.

Ter herinnering kreeg iedere gast, met dank aan De Vries Slaapcomfort, nog een GOODIEBAG mee.


Foto’s zeggen vaak meer dan woorden …..

Met dank aan onze vrijwilligers die de foto’s gemaakt hebben.


onze activiteiten