Eind vorig jaar toen Hans en Trude onder genot van een Leffe Blond en een wit wijntje in hun favoriete Stadscafé Trude haar 65ste verjaardag feestje planden, kwam Trude op een idee …

Iemand eens in het zonnetje zetten en anoniem verrassen met een jaar lang een wekelijks drankje.

Wat zou het Stadscafé hiervan vinden?

Hans en Trude namen direct contact op met Wouter, de uitbater van het Stadscafé, en gezamenlijk kwamen zij op een nog beter plan, het eerste evenement “Samen is Gezelliger” was snel geboren:

Amersfoortse Senioren, die wel eens wat meer aandacht verdienen, op 1 april 2019 als gast uit te nodigen voor een bijzondere evenement in het Stadscafé Amersfoort.


De voorbereiding van het evenement Samen is Gezelliger

Poster uitnodiging Stadscafé 1SAMEN1 voor het evenement Samen is Gezelliger

Het idee was geboren, drie enthousiaste organisatoren en een uitstekend plan.

  • De naam voor onze organisatie was snel bedacht: 1SAMEN1, een allesomvattende naam
  • Met de hulp van onze creatieve hulptroepen uit Italië werd een mooi logo en een prachtige poster ontworpen

Het programma was snel ingevuld:

  • Ontvangst door gastelingen uit de Mannenzaal
  • Koffie met gebak
  • Welkom
  • Quiz over Amersfoort
  • Hapje en drankje
  • Entertainment


Om onze doelgroep Amersfoortse Senioren te kunnen bereiken en te kunnen uitnodigen hebben wij op advies van de Gemeente Amersfoort contact opgenomen met Indebuurt033, een organisatie die in Amersfoort het welzijns- en vrijwilligerswerk coördineert. Jolande Koelewijn van Indebuurt033 heeft hierna Gea Hogenbirk (Seminarie en Buurtkamer) gevraagd ook te komen assisteren.

En met groot succes!

Via Jolande en Gea werden nog een aantal organisaties ingeschakeld en binnen de kortste tijd hadden we 80 aanmeldingen. Gezien de capaciteit van de locatie konden wij verantwoord (denk hierbij o.a. aan veiligheid) 65 senioren uitnodigen; de overige aanmeldingen moesten wij noodgedwongen op een reservelijst plaatsen.

1 April 2019 – Samen is Gezelliger

Nee het was geen grap, 60 senioren kwamen op eigen gelegenheid of werden door ons per taxi opgehaald.

De stemming zat er al snel in. Bij aankomst werden onze gasten door de initiatiefnemers verwelkomd en door de gastelingen van de Mannenzaal van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis naar hun stoel begeleid. Koffie (of thee) met gebak werd rondgebracht.

Tijdens het welkomstwoord werd de naam van onze organisatie uitgelegd en werd het programma nog even toegelicht.

Cadeaux, prijzen bij de quiz over Amersfoort bij Samen is Gezelliger

Stadscafe 1SAMEN1 Sandwiches bij de lunch Samen is Gezelliger

Nanette Reitsma had speciaal voor dit evenement een Quiz op maat gemaakt over Amersfoort; zij presenteerde de Quiz met verve en de winnaars werden verrast met mooie prijzen welke geschonken waren door enkele Amersfoortse winkeliers en particulieren. Op de foto’s in de fotogalerij is te zien dat iedereen, niemand uitgezonderd, erg enthousiast meedeed.

Hierna werden er heerlijke sandwiches en drankjes naar wens uitgeserveerd door het vriendelijke en behulpzame personeel van het Stadscafé.

Inmiddels werd de geluidsinstallatie voor het geplande mini concert in orde gemaakt.

La Familia

Het toch al geslaagde evenement werd afgesloten met een optreden van Paul van der Veldt (bariton) en Belinda Vermeer (sopraan), vader en dochter van het muzikale gezin beter bekend als “La Familia“; in 2011 doorgebroken via het TV programma “Holland’s Got Talent” en sindsdien internationaal bekend.

Onze gasten zongen en deinden mee op de voor iedereen bekende melodieën. Sommigen raakten zichtbaar ontroerd. Met dank aan Paul en Belinda werd het een fantastische afsluiting.

Aan al het goede komt een eind, ook aan dit evenement. Onze gasten stonden in de rij om ons te bedanken en achteraf kregen wij nog veel, heel veel positieve reacties.

Tot slot

Een vervolg op dit succes lijkt logisch. Het plan is een stichting onder de naam 1SAMEN1 op te richten om ons meer ruimte te geven voor vergelijkbare activiteiten in het Stadscafé; maandelijks op kleinere schaal en jaarlijks een groter evenement, een 2e editie van “Samen is Gezelliger”?


onze activiteiten